Geboorte van je kind

Wist je dat het voor moslims aanbevolen is een schaap te offeren bij de geboorte van een kind?

Het is aanbevolen voor de moslim om bij de geboorte van een kind de volgende zaken te verrichten:
1. Tahniek.
Tahniek is het plaatsen van iets zoets (zoals dadels of honing) in de mond van de pasgeborene.
2. Smeekbeden.
Het is aanbevolen om smeekbeden te verrichten voor een pasgeborene. Op het internet zijn diverse smeekbeden te vinden. Het is beter om de smeekbeden in het Arabisch te verrichten.
3. Het geven van een naam.
Het is toegestaan het kind op de eerste of de zevende dag een naam te geven. Het geven van een naam is ongetwijfeld één van de belangrijkste zaken in het leven van de mens. Het is onder meer een versiering en symbool voor de persoon, waarbij hij genoemd zal worden in dit leven en in het Hiernamaals. Klik hier voor de 5 categorieën goede namen.
4. Adhaan in het rechteroor.
Onder de aanbevelingen van het verwelkomen van een pasgeborene, noemen de geleerden de adhaan. Deze dient in het rechteroor van de baby gereciteerd te worden. Dit zodat het eerste wat hij in deze wereld hoort de woorden van Tawhied zijn. Deze zullen een grote en gezegende invloed hebben op het kind. Met betrekking tot het reciteren van de iqaamah in het linkeroor; hier is geen bewijs voor. (al-Silsilat al-Daciefah, 1/491).
5. Scheren van het hoofd.
Het is gezond om het hoofd van het kind te scheren en hierna in te smeren met saffraan. Het is voorgeschreven om goud of zilver gelijk aan het gewicht van het haar weg te geven als liefdadigheid. Dit hoeft niet gedaan te worden door het haar te wegen als dit te moeilijk is. In dit geval is het genoeg om het gewicht te schatten en de waarde in geld te geven dat gelijk is aan goud of zilver.
6. cAqieqah (geboortefeest).
Bij de geboorte van een jongen is het aanbevolen om twee schapen te offeren. En bij de geboorte van een meisje één schaap. Het schaap dient op de zevende dag geslacht te worden. Maar als dat niet mogelijk is, kan het op elk moment worden geslacht.
7. Besnijdenis.
De besnijdenis is een onderdeel van de Soenan ul-Fitrah (kenmerken van de pure en natuurlijke aanleg van de mens). Het is een verplichting voor de man vanwege het verband met reinheid dat een onmisbaar onderdeel is van het gebed. Het is overgeleverd van Aboe Hoerayrah dat de Profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd: “Vijf (zaken) behoren tot de natuurlijke aanleg; de besnijdenis, het scheren van de schaamstreek, het epileren van het okselhaar, het kortknippen van de nagels en het kortknippen van de snor.” (al-Boekhaari en Moeslim).