Goud voor mannen

Wist je dat moslimmannen geen goud of vergulde sieraden mogen dragen?

Het is niet toegestaan voor mannen om gouden of vergulde sieraden te dragen. Ook horloges vallen hieronder. Vergulde sieraden zijn sieraden die bestaan uit zilver (of ander soort metaal) met daaroverheen een heel dun laagje goud.

Voor vrouwen is bovengenoemde wel toegestaan. De Profeet (vrede zij met hem) heeft namelijk gezegd: “Goud en zijde zijn toegestaan voor de vrouwen van mijn gemeenschap en verboden voor de mannen.” (Ahmad en Nasaa’ie)

Verder is het beter voor de mannen die nep goud dragen om dit niet te doen. Reden hiervoor is het beschermen van je eer en niet beschuldigd te worden tegen de zuivere Sharie’ah (Islamitische wet) in te gaan.

Gouden ring:
Het is niet toegestaan voor de man om een gouden ring te dragen, ongeacht of dit nu gedaan wordt ter gelegenheid van een huwelijk of iets anders. Dit omdat de Boodschapper van Allah de mannen het heeft verboden om een ring van goud te dragen zoals vermeld staat in de authentieke overleveringen. Toen hij zelfs een keer een man zag met een gouden ring in zijn hand, trok hij deze van zijn vinger en zei: “Dat iemand van jullie op een vuurkool afgaat en deze vervolgens in zijn hand plaatst.” (Moeslim)