Hidjaab

Wist je dat moslima’s de Hidjaab op correcte wijze dienen te dragen?

Vandaag de dag zie je vaak dat moslima’s de Hidjaab op incorrecte wijze dragen. Dit kan te maken hebben met onwetendheid, het volgen van modetrends of gewoonweg vinden dat het mooier staat. Moslima’s tonen steeds vaker een gedeelte van hun haar.

Allereerst is het prachtig om te zien dat steeds meer moslima’s verlangen om de Verplichtingen van Allah na te komen, om de status van de echte dienstbaarheid jegens de Heer der Werelden te bereiken en om het rechte Pad te volgen. Het Pad waarvan Allah, de Verhevene, wil dat iedere persoon het volgt. Hij beveelt om altijd te zoeken naar leiding, zeggende (interpretatie van de betekenis): “Leid ons naar het rechte Pad.” (Soerat al-Faatihah, ayah 6).

Haast je naar datgene wat goed is en wedijver in het verrichten van goede daden. Ook zegt Allah (interpretatie van de betekenis): “Wedijver daarom met elkaar in het verrichten van het goede.” (Soerat al-Baqarah, ayah 148).

Onthoud dat jouw tijd in deze wereld erg kort is. Niemand weet wanneer zijn tijd voorbij zal zijn. Het is dus beter om je voor te bereiden om Allah te ontmoeten met datgene wat Hem tevreden stelt en niet met datgene wat Zijn Toorn en Woede opwekt.

Onthoud dat de Shaytaan jou constant aanspoort om uit te stellen en te vertragen, tot datgene naar jou komt wat je ervan zal weerhouden om Allah te gehoorzamen. De Shaytaan wijdt al zijn inspanningen toe om mensen te verleiden en hij zal nooit een kans missen om de gelovige deugd te ontnemen. Hij kijkt altijd uit naar zulke kansen. Daarom zei iemand van de eerdere generaties: “Pas op voor het zeggen van: “Ik zal…” want dit is één van de troepen van Iblies!”

De eerste en belangrijkste stap is genomen, namelijk het dragen van de Hidjaab. Ga vandaag in shaa Allah voor de volgende stap, het op correcte wijze dragen van je Hidjaab. Toon geen haar, ook niet een klein beetje.