Lange nagels

Wist je dat het afkeurenswaardig is om je nagels lang te laten groeien?

Het lang laten groeien van de nagels is Makroeh (afkeurenswaardig), zo niet Haraam. De Profeet (vrede zij met hem) heeft een termijn gesteld voor het knippen van de nagels, door te zeggen dat het knippen van de nagels niet langer dan veertig dagen achterwege gelaten moet worden. (Moeslim)

Het is vreemd dat sommige beweren dat het beschaafder is om de nagels te laten groeien, zelfs wanneer het vuil zich daar ophoopt en het een persoon op een dier doet lijken. De Profeet (vrede zij met hem) zei: “Gebruik wat ervoor zorgt dat het bloed stroomt en nuttig de dieren die in de Naam van Allah zijn geslacht. Slacht niet met de tanden of nagels, en ik zal jullie vertellen waarom: Het is omdat de tanden bot zijn (dat wil zeggen dat ze niet goed kunnen snijden) en de nagels instrumenten zijn die gebruikt worden door de Ethiopiërs (die in die tijd leefden en wij niet moeten imiteren vanwege hun ongeloof).” (al-Boekhaarie en Moeslim)

Dit verwijst naar het feit dat zij gewoon waren om hun nagels als messen te gebruiken, er dieren mee te slachten en het vlees ermee te snijden. En dit is de manier van degenen die gelijkenissen tonen met dieren. (Sheikh Mohammed ibnoe Saalih al-cOethaymien, Kitaab ud-Dacwah 5, boekdeel 2, blz.79)

Nagelbijten:
De Islam brengt het beste gedrag en gewoonten en verbiedt slecht gedrag en gewoonten. Deze gewoonte (van het nagelbijten) wordt door de meeste mensen verafschuwd en beschouwd als een slechte vanwege de schade die het kan veroorzaken aan de gezondheid door het vuil onder de vingernagel (ook aan bacteriën) en de schade die het kan veroorzaken aan de nagels en de tanden.

Nagellak:
Om de Woedoe’ geldig te laten zijn is het noodzakelijk om alles dat het water hindert de huid te bereiken te verwijderen zoals olie, nagellak, wax of pleisters. Gebeden die in deze staat zijn verricht zijn ongeldig en niet acceptabel. Als een vrouw dus het gebed verricht en er iets op haar was dat het water hinderde de huid te bereiken en ze vergat dit te verwijderen vóór het verrichten van het gebed, dan wordt het niet gezien als een zonde. Dit omdat zij het was vergeten. Echter is het gebed niet geldig en dient zij de Woedoe’ en het gebed opnieuw te verrichten.