Piercings in je oor

Wist je dat het voor een moslima niet is toegestaan om twee of meer piercings in elk oor te dragen, behalve als dit de norm is?

Allah zegt (interpretatie van de betekenis): “O kinderen van Adam, draag jullie mooie kleding bij elk gebed, en eet en drink, en overdrijf niet. Voorwaar, Hij houdt niet van de buitensporigen.” (Soerat al-cAraaf, ayah 31).

Het is overdreven wanneer een vrouw meer oorbellen aan haar oren draagt dan gewoonlijk is. Als het hebben van twee piercings in elk oor de algemene norm is voor een vrouw, dan is daar niets mis mee. Echter, wanneer dit niet de algemene norm is, dan wordt dit als slecht en overdreven beschouwd. Een vrouw kan bij wijze van spreken dit jaar twee piercings (in elk oor) hebben, en het jaar daarop drie en vier piercings (in elk oor) nemen, totdat ze uiteindelijk hun hele oor vol piercen. Dit is niet ver gezocht, gezien de trend dat vrouwen elkaar (vaak) nadoen.

Wat betreft de mannen die piercings dragen, dat is niet toegestaan omdat dit behoort tot het imiteren van de vrouwen. En de Profeet (vrede zij met hem) vervloekte de mannen die lijken op de vrouwen. Dit geldt ook voor andere zaken waarmee de man de vrouw imiteert, zoals het dragen van kettingen, armbanden, enkelbanden etc. (vrouwenversiering). Hetzelfde geldt voor mannen die dameskleding dragen (en voor vrouwen die herenkleding dragen).